Wie zijn wij?

Fifth Wheel Europe BV is de verkooporganisatie voor een ‘jonge’ transportoplossing: de Fifthwheel.

Sinds haar oprichting in 2008 is er met name geïnvesteerd in de (uit)ontwikkeling van het nieuwe product en haar deelcomponenten. De eigen identiteit van de organisatie is in wording, maar kan nu omschreven worden als innovatief, servicegericht en betrouwbaar.

In eerste instantie ontstond het idee voor deze transportoplossing n.a.v. de Fifthwheels in Amerika en de voorgenomen wijzigingen in de BE rijbewijs wetgeving. Aangezien de markt en wetgeving in Europa hun eigen karakter hebben, is onderzocht hoe een dergelijk concept voor de Europese markt toegepast kan worden.

Er is eerst een elektrisch remsysteem ontwikkeld en EG goedgekeurd. Gelukkig is dit traject goed doorlopen. Het remsysteem biedt niet alleen voor de Fifthwheel mogelijkheden, maar ook voor andere toepassingen.

Tevens is er aandacht besteedt aan een speciale kogelkoppeling om behoud van de vlakke laadvloer te realiseren, als de oplegger is afgekoppeld. Ook dit traject is succesvol doorlopen en EG goedgekeurd.

Na alle ontwikkelen is er nu volop ruimte om de marketing en sales van dit mooie technische product alle aandacht te geven.

Samenwerking

Wagenbouw Bolle BV is de bouwer van de Fifthwheel en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het geven van advies aan klanten en het engineeren en bouwen van (maatwerk) aanhangwagens tot 7 ton. Het bedrijf staat voor efficiënte, eenvoudige, duurzame, zo nodig innovatieve oplossingen op maat. De klantvraag is uitgangspunt bij het alle processtappen van advies tot verkoop.

Zie bijgaande illustratie voor Fifthwheel binnen de organisatie.

Hoe bouwen wij?

Nadat we de oplegger in 3D tekeningen hebben uitgewerkt wordt het chassis van staal aan de hand van de tekeningen gebouwd.

Verstelbare hals

De hals van de Fifthwheel is verstelbaar in hoogte op twee plaatsen.

Enerzijds op het aansluitpunt met de oplegger. Middels bouten wordt de hals op hoogte vastgezet. Verstellen is mogelijk zodat de Fiftwheel achter verschillende auto’s kan worden gekoppeld. Met een gesloten opbouw staat de hals vast op één hoogte.

Tevens is de kogelkoppeling zelf nog in hoogte verstelbare. Op de foto’s kunt u zien hoe dit eruit ziet.

Afbouw en opening

Als in grote lijnen de wagen klaar is worden de details afgewerkt.

Denk hierbij aan de sloten, het kitten, dubbele vloer, etc.

Zodra de wagen en het voertuig volledig klaar zijn, gaan deze naar de keuring.

Na keuring wordt de totale combinatie afgeleverd.