Wie zijn wij

Fifth Wheel Europe BV is de verkooporganisatie voor een ‘jonge’ transportoplossing: de Fifthwheel.

Sinds haar oprichting in 2008 is er met name geïnvesteerd in de (uit)ontwikkeling van het nieuwe product en haar deelcomponenten. De eigen identiteit van de organisatie is in wording, maar kan nu omschreven worden als innovatief, servicegericht en betrouwbaar.

In eerste instantie ontstond het idee voor deze transportoplossing n.a.v. de Fifthwheels in Amerika en de voorgenomen wijzigingen in de BE rijbewijs wetgeving. Aangezien de markt en wetgeving in Europa hun eigen karakter hebben, is onderzocht hoe een dergelijk concept voor de Europese markt toegepast kan worden.

Er is eerst een elektrisch remsysteem ontwikkeld en EG goedgekeurd. Gelukkig is dit traject goed doorlopen. Het remsysteem biedt niet alleen voor de Fifthwheel mogelijkheden, maar ook voor andere toepassingen.

Tevens is er aandacht besteedt aan een speciale kogelkoppeling om behoud van de vlakke laadvloer te realiseren, als de oplegger is afgekoppeld. Ook dit traject is succesvol doorlopen en EG goedgekeurd.

Na alle ontwikkelen is er nu volop ruimte om de marketing en sales van dit mooie technische product alle aandacht te geven.

Samenwerking

Wagenbouw Bolle BV is de bouwer van de Fifthwheel en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het geven van advies aan klanten en het engineeren en bouwen van (maatwerk) aanhangwagens tot 7 ton. Het bedrijf staat voor efficiënte, eenvoudige, duurzame, zo nodig innovatieve oplossingen op maat. De klantvraag is het uitgangspunt bij alle processtappen van advies tot verkoop.

Hoe bouwen wij?

Nadat we de oplegger in 3D tekeningen hebben uitgewerkt wordt het chassis van aluminium of staal aan de hand van de tekeningen gebouwd.

Verstelbare hals

De hals van de Fifthwheel is verstelbaar in hoogte op twee plaatsen.

Enerzijds op het aansluitpunt met de oplegger. Middels bouten wordt de hals op hoogte vastgezet. Verstellen is mogelijk zodat de Fiftwheel achter verschillende auto’s kan worden gekoppeld. Met een gesloten opbouw staat de hals vast op één hoogte.

Tevens is de kogelkoppeling zelf nog in hoogte verstelbare.

Afbouw en aflevering

Als in grote lijnen de wagen klaar is worden de details afgewerkt.

Denk hierbij aan de sloten, het kitten, dubbele vloer, etc.

Zodra de wagen en het voertuig volledig klaar zijn, gaan deze naar de keuring.

Na keuring wordt de totale combinatie afgeleverd.

Ons productieproces

Nadat we de oplegger in 3D tekeningen hebben uitgewerkt wordt het chassis van aluminium of staal aan de hand van de tekeningen gebouwd. Nadat het stalen chassis is gelast wordt deze verzinkt en daarna afgemonteerd. Een aluminium chassis kan direct gemonteerd worden. De hals wordt eraan gezet, de verlichting, de banden en assen en het remsysteem worden erop gezet. Indien het gaat om een Fifthwheel oplegger met opbouw, wordt ook deze op het chassis gebouwd.

Bekijk onderstaande video voor een kijkje in ons productieproces.

De enige fifthwheel-bouwer, en dat doen we nog goed ook!

  • Extra laadvermogen
  • Behoud van uw vlakke laadvloer
  • Een lager gewicht van de oplegger
  • Extra rijcomfort door koppeling boven achteras
  • Breedte & lengte aan te passen aan de toepassing
  • Elektrisch remsysteem, waardoor geen vervanging demper en oploopremmen
  • Gemak in onderhoud door gebruik van standaard (Europese) onderdelen
  • Geschikt voor wetgeving nieuw BE rijbewijs (2013)

Gelijk iemand spreken? Neem contact op met Fifth Wheel Europe: